Aparent este o pisică obișnuită. Dar când deschide ochii…

Aproape toți pisoii frățiori au câteva trăsături comune. Unii seamănă cu pisica, alții cu motanul. Fiecare naștere are de obicei și un motănel mai pipernicit.

Totuși, există un lucru pe care-l poți omite, dacă nu privești cu mai multă atenție. Unii pisoiași se nasc cu o particularitate, numită heterocromie.

Aloş, un motan de rasă Turkish Van, este unul dintre aceștia. Pisicile cu heterocromie sunt deseori numite pisici cu ochii ciudați, pentru că ochii lor au culori diferite.

Pisicile cu ochi ciudați sunt tipic albe și deseori au un ochi albastru și unul verde, galben sau cafeniu. Aloş are ochii colorați în albastru și verde. Această combinație este foarte atractivă.

Privirea acestei pisici a atras atenția a mii de oameni din întreaga lume, iar motivul este evident.

Instagram / kedialos

Acesta este Aloş. El este un motan de rasă Turkish Van, care a capturat atenția oamenilor din toată lumea. Doar uită-te la el și vei înțelege de ce.

Instagram / kedialos

Această pisică cu ochi ciudați s-a născut cu heterocromie – o afecțiune cauzată de un deficit de melanină, comună pentru pisicile de specia și culoarea lui.

Instagram / kedialos

Deși este o afecțiune frecventă pentru specia sa, trebuie să recunoști că nu există un motan cu ochi atât de înflăcărați ca ai lui. Stăpâna lui Aloș, Burcu Kaynak, pur și simplu adoră trăsăturile sale unice.

Instagram / kedialos

„Pentru mine, ochii lui sunt cei mai frumoși din lume”, spune Kaynak. Nu ne rămâne decât să fim de acord!

Instagram / kedialos

Nu este un lucru cunoscut de toți, dar toți pisoii se nasc cu ochi albaștri. Când încep să crească, melanina le schimbă culoarea în galben, verde sau verde-maroniu. Iar la pisicile cu afecțiunea lui Aloș, culoarea se schimbă la un singur ochi.

Instagram / kedialos

Există o opinie greșită, conform căreia pisicile cu ochi ciudați sunt întotdeauna surde de-o ureche. Totuși, nu este cazul nostru, chiar dacă pisicile albe cu unul sau doi ochi albaștri au un risc mai mare de surditate genetică.

Instagram / kedialos

Spre norocul lui Aloș, unica complicație pe care o are este faima de pe Internet. El a adunat peste 10.000 de susținători în rețelele de socializare!

Instagram / kedialos

.

Autor text: Perfect Media

Sursa: www.littlethings.com

Add Comment