Acest micuț își făcea temele chiar în stradă, la lumina unei vitrine! Doar o singură fotografie i-a schimbat viața.

Veți crede că istoria acestui băiețel seamănă cu o poveste sau cu scenariul unei melodrame. Totuși, ea chiar este reală. Doar ieri el nu avea nimic, exceptând dorința de a învăța. Micuțul era nevoit să trăiască pe stradă, însă, chiar și în astfel de condiții, el continua să meargă la școală și să-și facă temele de acasă. Răbdarea și voința lui puternică au fost recompensate.

Studenta Joyce Gilos Torrefranca, aflându-se în orașul filipinez Mandaue, a văzut într-o seară, pe stradă, un băiețel, care-și făcea temele de acasă la lumina unei vitrine de la „McDonald’s”. El stătea chiar pe asfalt, iar pe un taburet ținea caietul, în care scria. Tânăra l-a fotografiat pe acel băiețel harnic și a publicat poza pe pagina sa de Facebook.

Fotografia a provocat un mare răsunet. O mulțime de oameni s-au oferit să-l caute pe băiețel și să-l ajute. După cum s-a descoperit, acel băiețel harnic și fără adăpost era Daniel Cabrera (9 ani). Tatăl lui murise cu câțiva ani în urmă și el locuiește doar cu mama sa, fiind nevoiți să doarmă într-un chioșc pentru alimente, deoarece casa lor a ars. Totuși, micuțul Daniel nu-și pierde voința și visează să devină un om de succes. De aceea, el continuă sârguincios să frecventeze școala și să învețe.

Informația despre Daniel s-a răspândit imediat pe Internet și mulți oameni au început să doneze bani pentru el. Autoritățile filipineze i-au oferit băiețelului o bursă, iar serviciile sociale locale au adunat produse alimentare pentru familia lui. Pe lângă acestea, mama lui Daniel a obținut un fond de la niște sponsori pentru crearea unei afaceri personale. Până la urmă donațiile au fost atât de multe, încât mama băiețelului s-a gândit să-i ajute pe încă câțiva copii din cartierele sărace.

Iată ce povestește autoarea acestei fotografii, Joyce Gilos Torrefranca: „Niciodată nu m-aș fi gândit că o singură fotografie poate schimba radical viața unui om. Le mulțumesc tuturor, care nu au rămas nepăsători și au participat măcar prin răspândirea acestei informații. Datorită acestor evenimente, noi am reușit să-l ajutăm pe Daniel să-și îndeplinească visul. Sper că această istorie minunată nu se va sfârși aici și va continua să inspire oamenii spre fapte mărețe!

Este plăcut că în prezent încă se mai întâmplă minuni. Și că dorința de a învăța îți poate schimba radical viața. Dacă această istorie incredibilă te-a impresionat, distribui-o neapărat prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment