Articole Populare

Acest bărbat a găsit pe mal șerpi morți. După aceasta el a schimbat chipul PLANETEI!

Eroul acestui articol se numește Jadav “Malaie” Payeng. Incredibila lui istorie a început în anul 1970. Jadav avea doar 16 ani când, după o inundație dezastruoasă, a găsit pe mal mulți șerpi morți. Șerpii au murit nu din cauza apei, ci de căldură, pentru că în jur nu era nici un copac sub care ei s-ar fi putut ascunde de soarele fierbinte. În jur era doar malul gol de nisip…

Acest fapt a intrat adânc în inima băiatului, astfel încât el a hotărât că trebuie să facă ceva.

Și Jadav a început să transforme malul pustiu într-o pădure deasă. Mai întâi, urmând sfatul bătrânilor, el a plantat doar 20 de copaci de bambus, pentru a vedea dacă copacii pot da rădăcini în solul nisipos. Copacii s-au prins și Jadav a continuat să planteze și alți arbori.

Peste un timp, după ce și autoritățile locale s-au convins că ceea ce face acest om este bine și de folos, a fost adoptat un proiect de plantare a 200 ha de pădure. Jadav a luat parte activ la această acțiune. După aceasta, el a rămas să locuiască în pădurea nou-plantată, totodată continuând plantarea altor teritorii.

În prezent pădurea lui Jadav a crescut și s-a mărit, având suprafața de 6 kilometri pătrați. Pădurea numără mai mult de o mie de specii de arbori și în ea și-au făcut locuință elefanții, tigrii și rinocerii.

Noua pădure a devenit un adevărat parc natural. Însă nu toți oamenii erau bucuroși. Într-o zi, câțiva elefanți au intrat într-un câmp de orez și au provocat ceva daune fermierilor. Aceștia au început să amenințe că vor tăia pădurea, dar după un timp au mărturisit că totuși e mai bine să ai alături pădurea, decât pustiul.

După un timp, autoritățile au început iarăși să-l solicite pe Jadav, după ce un grup de 115 elefanți a migrat din pădurea naturală în pădurea plantată. Aceasta în scurt timp a obținut statutul de parc natural. Nenumărați oamenii de știință au venit aici, pentru a prelua experiența plantării arborilor.

În prezent Jadav este o adevărată vedetă între locuitorii satului și toți sătenii cu respect îl numesc ”protectorul pădurii”. Însă el duce o viață la fel de simplă ca și mai înainte, împreună cu soția sa iubită și cei trei copii ai săi.

Pare incredibil că un simplu om poate face atât de mult pentru planetă. Cu acești oameni trebuie să ne mândrim și să le urmăm exemplul!

 

Autor text: Perfect Media