Acest băieţel s-a înecat pe uscat, la o oră după ce s-a scăldat. Nimeni nu s-ar fi aşteptat…

În familia Cassandrei Jackson a avut loc o tragedie teribilă. Fiul ei a murit înecat pe uscat peste o oră după baie! După cum s-a dovedit, pericolul stă la pândă nu doar în bazinele adânci, ci şi pe uscat după ceva timp. Acest caz se numeşte în medicină înec secundar. O astfel de tragedie i se poate întâmpla oricui, în special copiilor, dacă nu se iau măsurile necesare. În cele ce urmează vom vorbi despre un exemplu concret.

Locuitoarea SUA, Cassandra Jackson şi-a dus fiul la un bazin din Carolina de Sud. La mâini băiatul avea banderole gonflabile, care-l ţineau pe apă. Acesta s-a aflat mereu sub supravegherea mamei. Nimic nu prevestea tragedia…

În timpul scăldatului, Johnny a înghiţit multă apă, dar a tuşit şi se părea că nimic rău nu i se va întâmpla. La urma urmei, acest lucru se întâmplă cu toată lumea. După ce s-a jucat, băiatul împreună cum mama s-a dus acasă.

1

În drum spre casă, băiatul a început să se plângă de oboseală şi somnolenţă, dar Cassandra credea că băiatul este doar obosit după scăldat. Acasă femeia şi-a văzut de treabă. Iar peste o oră a găsit, zăcând pe podea, trupul neînsufleţit al fiului său, cu spume la gură. Doctorii au stabilit cauza morţii ca fiind înec secundar.

Revenindu-şi în urma durerii, Cassandra Jackson a decis să avertizeze părinţii să evite o asemenea tragedie, pentru că te poţi îneca în propria baie.

2

Potrivit doctorului Daniel Rauch, înecul secundar se poate produce, dacă în plămâni rămâne o cantitate mică de apă. Apa împiedică absorbţia oxigenului în sânge, motiv pentru care omul moare încet. De obicei organismul adult elimină apa din plămâni. În schimb, la copii şi la persoanele cu tulburări psihice reflexele nu sunt la fel de dezvoltate.

3

Simptomele înecului secundar sunt scurtarea respiraţiei, balonare, creşterea somnolenţei, oboseală şi letargie. Prin urmare, depistând aceste semne la copilul care s-a scăldat, e cazul să-l supravegheaţi cu atenţie şi să vă adresaţi medicului. Dacă sunt luate măsuri la timp şi este eliminată apa din plămâni, nu va exista nici un pericol.

4

După cum se poate vedea, pericolul te paşte la fiecare pas, chiar şi în situaţiile aparent inofensive. Aşa că e cazul să supravegheaţi copiii cu atenţie, nu doar în timpul scăldatului, ci şi după. De asemenea, informaţi-i şi pe prietenii voştri despre înecul secundar, pentru că astfel, poate fi salvată viaţa cuiva.

 

Autor text: punct.tv

Add Comment