Articole Populare

Această micuță este una dintre cei doi pui din specia sa, născuți în ultimii 128 de ani. Așteaptă să-i vezi mama…

Recent existența unor rinoceri pe cale de dispariție s-a schimbat pentru totdeauna.

Fundația Internațională pentru Rinoceri a anunțat că Ratu, una dintre femelele rinocer de Sumatra, a dat viață unui pui de sex feminin — al doilea pui din această specie, născut în Indonezia, în ultimii 128 de ani!

Ratu locuiește în „Sumatran Rhino Sanctuary” și tot ea a născut primul pui după o perioadă mai mare de un secol. Fiul ei, Andatu, a apărut pe lume în 2012.

Puii lui Ratu s-au prezentat lumii nu doar ca niște nou-născuți adorabili.

Directorul executiv al Fundației Internaționale pentru Rinoceri, Dr. Susie Ellis, a spus: „Rinocerii sumatrani ocupă locul 1 în categoria mamiferelor mari pe cale de dispariție, din cauza ratei lor rapide de deces.

Recent, ei au fost declarați dispăruți din sălbăticie în Malaezia și, în prezent, aceste animale există doar în Indonezia. Puiul lui Ratu a crescut doar cu 1% numărul lor — este încă un rinocer sumatran pe Pământ, chiar dacă el nu va salva specia sa.”

Pentru unii, puii lui Ratu au dăruit o nouă și minunată speranță pentru aceste creaturi zbuciumate. Citește în continuare pentru a vedea cum o naștere miraculoasă urmează să influențeze întreaga specie de rinoceri de Sumatra.

rhino

© Stephen Belcher / Canon / IRF / YABI

Ratu are 14 ani. Travaliul său a decurs fără complicații.

Având în vedere că există mai puțin de 100 de membri ai acestei specii pe Pământ, nașterea acestui pui este un adevărat miracol din mai multe considerente.

rhino

© Stephen Belcher / Canon / IRF / YABI

Ratu a devenit mămică pentru a doua oară.

Cu 4 ani în urmă, ea a intrat în istorie datorită nașterii primului său fiu, Andatu.

Când a fost întrebată dacă Andatu va interacționa cu noul pui, Directorul Executiv al Fundației Internaționale pentru Rinoceri, Dr. Susie Ellis, a răspuns: „Rinocerii sumatrani duc un mod de viață solitar în sălbăticie și aici condițiile sunt similare.

Andatu probabil nu va avea ocazia să petreacă timp cu sora sa. În sălbăticie, mama lui l-ar fi alungat deja de pe teritoriul ei.”

rhino giving birth

© Stephen Belcher / Canon / IRF / YABI

Cece Sieffert (Fundația Internațională pentru Rinoceri): „Ratu este o mamă grijulie. Chiar și după naștere, ea era de partea bebelușului, asigurându-se că totul este în regulă.”

Ellis a mai adăugat: „Înainte de nașterea primului său pui, Ratu era cel mai agitat și dificil rinocer din rezervație.

Iar după apariția lui Andatu, ea a devenit calmă — într-atât de liniștită, încât îngrijitorii au putut să intre fără pericol în țarcul ei, ceea ce ei nu mai reușiseră până atunci.

Și cu acest pui, această mămică iarăși a devenit calmă — și, desigur, ea este o mamă foarte grijulie.”

baby rhino nursing

© Stephen Belcher / Canon / IRF / YABI

Sieffert a povestit despre încercările cele mai grele, pe care trebuie să le depășească această specie: „Cele mai mari încercări sunt braconajul și o populație puțin răspândită.

Noi susținem Unitățile de Protecție a Rinocerilor din parcurile naționale ale Sumatrei. Membrii lor petrec 15 zile din fiecare lună pe teren, patrulând, monitorizând rinocerii și înlăturând capcanele.

Habitatul lor a fost redus din cauza plantațiilor, agriculturii și mineritului, ceea ce a determinat apariția unor populații mici și izolate.

Astfel rinocerii din aceste zone forestiere restante nu au posibilitatea să interacționeze între ei și, în consecință, se împerechează cu alte specii de rinoceri.

Un grup format din partenerii protejării rinocerilor, incluzând Fundația Internațională pentru Rinoceri, lucrează la crearea unor Zone de Protecție Intensivă, în cadrul cărora vor fi întruniți rinocerii, pentru a putea fi monitorizați de Unitățile de Protecție a Rinocerilor și pentru a se putea împerechea. De asemenea, noi susținem și „Sumatran Rhino Sanctuary”, unde s-a născut puiul.”

rhino mom and baby

© Stephen Belcher / Canon / IRF / YABI

În cadrul conferinței de presă a Fundației Internaționale pentru Rinoceri, dedicată acestor dificultăți, Ellis a specificat: „Suntem foarte încântați de faptul că Ratu a născut un pui sănătos și încercăm să fim optimiști în ceea ce privește creșterea și dezvoltarea sa ulterioară.

Ea este absolut adorabilă și noi n-am încetat să zâmbim din momentul în care eram siguri că micuța este vie și sănătoasă.

Există încă un rinocer sumatran pe Pământ, chiar dacă o singură naștere nu va salva o specie.”

baby rhino

© Stephen Belcher / Canon / IRF / YABI

Această adorabilă nou-născută a dăruit o speranță enormă întregii speciei sale.

Ce părere ai despre povestea acestor rinoceri? Ai avut posibilitatea să interacționezi cu unul? Povestește-ne experiența ta în comentarii.

Distribuie această istorie altor iubitori de animale sălbatice!

 

Autor text: Perfect Media

Sursa: www.littlethings.com