Această femeie a născut gemeni. Peste 4 ani, i-a privit și a făcut o declarație șocantă…

Apariţia în viaţa noastră a telefoanelor mobile şi a altor atribute digitale pare că ar fi trebuit să înlesnească lucrul, ca să avem mai mult timp liber pentru ceva util şi important. Din păcate, se întâmplă opusul…

În noiembrie, 2015, o tânără mamă din SUA a realizat un mic experiment acasă. Foarte simplu, dar cu rezultate extraordinare, care dau de gândit.

Brandy este mama a doi gemeni minunaţi de 4 ani, Blaine şi Raile. I-a venit odată ideea să stea într-un colţ al camerei, în linişte, în timp ce cei mici se jucau împreună. Ceea ce şi-a propus, din pur interes, a fost să numere de câte ori copiii se vor întoarce înspre ea dintr-un motiv sau altul. Rezultatele experimentului le-a expus pe Facebook. Iată ce a scris:

“Astăzi, am condus acasă un mic experiment, în timp ce picii se jucau. Stăteam tăcută într-un colţ al camerei şi număram de câte ori copiii îşi vor întoarce privirea spre mine, indiferent de motiv. Le era interesant să vadă reacţia mea. Îi preocupa dacă văd ce au construit, dacă aprob acţiunile lor sau dacă, din contra, mă supără.

M-am gândit atunci: ce ar fi dacă, în acest timp, nu mi-aş lua ochii din telefon şi nu aş atrage atenţia la ce se întâmplă în jur?

Atunci probabil de 28 de ori copiii s-ar fi gândit că Internetul este mai important decât ei. De 28 de ori i-aş fi privat de atenţie şi de 28 de ori s-ar fi simţit singuri. De 28 de ori ar fi gândit că ceea ce se întâmplă online este mai important decât viaţa reală.

Într-o lume în care eşti văzut aşa cum pari, dar nu cum eşti cu adevărat, într-o lume în care succesul este calculat în numărul de abonaţi de pe reţelele de socializare, într-o lume în care comunicarea a fost înlocuită cu chat-ul, vă rog: fiţi altfel!
Vă rog, lăsaţi la o parte telefoanele mobile şi petreceţi vremea cu cei dragi şi apropiaţi. Generaţia următoare aşteaptă să-i învăţăm să fie maturi, în timp ce noi omorâm timpul pe Internet…”

Cuvintele pătrunzătoare ale lui Brandy ne amintesc despre ceea ce este într-adevăr important în viaţă. Chiar dacă a ajuns la această concluzie într-un mod mai ciudat, sensul nu se schimbă.

Salvează acest articol undeva, reciteşte-l din când în când. Uneori, astfel de cuvinte pot fi ca o gură de apă proaspătă.

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment