Această casă are o lățime de doar 2.3 metri. Însă când îi vei vedea interiorul, nu-ți vei putea stăpâni uimirea…

„Casa mea — cetatea mea!” — este citatul avocatului englez Edward Cock, care a fost contemporanul lui Shakespeare. Aparent, locuitorii Albionului încețoșat au înțeles ca nimeni altul aceste cuvinte și de aceea se străduiesc să amenajeze cu confort maxim chiar și cele mai urâte case.

Noi am decis să-ți povestim despre o casă londoneză neobișnuită. Chiar dacă la exterior arată ca o jucărie, înăuntru este un adevărat castel!

Lățimea acestei căsuțe este de doar 2 metri și 30 centimetri, însă, în ciuda acestor dimensiuni subtile, ea poate fi invidiată pentru cât de spațioasă este. Arhitectorii au săvârșit o adevărată minune: într-un spațiu atât de limitat ei au reușit să facă 3 dormitoare, 2 grupuri sanitare, o bucătărie, o sufragerie și un birou!

%image_alt%

%image_alt%

Dimensiunile neobișnuite ale casei sunt determinate de construcția istorică a străzii. Între două case vecine din vechime exista o trecere îngustă spre grajdurile din curte. Însă, după atâta timp, trecerea și-a pierdut menirea și locul respectiv a fost dat pentru construcții.

%image_alt%

%image_alt%

Cu toate că terenul se află într-un cartier plăcut, mult timp nimeni nu se hotăra să construiască pe el o casă, pentru că în ciuda lungimii de 14 metri, fațada îngustă nu permitea crearea unui proiect adecvat.

%image_alt%

%image_alt%

Cu toate acestea, cu câțiva ani în urmă, o firmă de construcții a propus o rezolvare originală a acestei probleme. Pentru a utiliza la maxim spațiul locuibil și a asigura toate camerele cu suficientă lumină solară, s-a hotărât montarea unui acoperiș înclinat, cu multe geamuri de-a lungul său.

%image_alt%

%image_alt%

Într-un final planul a fost pus în practică. Din punct de vedere al organizării spațiului, căsuța îngustă poate concura cu multe alte clădiri clasice!

%image_alt%

%image_alt%

Pur și simplu uimitor cum arhitecții au reușit să găsească soluția acestei situații dificile! Dacă ți-a plăcut această căsuță nemaipomenită, povestește-le despre ea prietenilor tăi.

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment