9 locuri nemaipomenit de frumoase din Turcia. Peisajele care merită să fie văzute de fiecare!

Mulți români își petrec vacanțele în Turcia. Însă, petrecându-ne timpul la plajă, noi deseori nu admirăm în totalitate frumusețile acestei țări. Doar aici putem găsi o moștenire istorică uriașă, care nu se găsește în majoritatea țărilor lumii. Pe teritoriul Turciei se află o mulțime de muzee și monumente istorice. Însă astăzi vom vorbi despre altceva. Îți propunem să admiri frumusețile naturale ale acestei țări, pentru că natura ei este extraordinară. Hai să privim peisajele turcești împreună…

Cappadocia

Turcia este cunoscută pentru priveliștile sale unice. Iar Cappadocia este locul îndrăgit de turiștii din întreaga lume. Datorită activității vulcanice, aici s-au format peșteri, figuri enigmatice din stânci și „misterioasele coșuri de fum”.

Istanbul 

Oare există cineva, care nu a auzit de „orașul contrastelor”? Totuși, vă vom aminti câte ceva despre el. Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia, situat simultan în Europa și Asia. Inima ta va fi cucerită pentru totdeauna de bucătăria nemaipomenită, cultura bogată și arhitectura impresionantă de aici.

Lacul Van

Este cel mai mare lac din Turcia, pe malul căruia este situat vulcanul Nemrut-Dag. Apreciază singur frumusețile acestui loc…

Muntele Ararat

Cel mai înalt punct din Turcia. Vârful acestui munte este acoperit cu gheață pe parcursul întregului an. Acesta este un obiectiv turistic cunoscut de toți, care chiar merită să fie vizitat.

Ölüdeniz

Acest loc este situat în partea de sud a orașului Fethiye. Aici se întâlnesc Mările Egee și Mediterană. Ölüdeniz este protejat ca rezervație.

Calea Liciană

După părerea multor oameni, aici poți petrece una dintre cele mai minunate plimbări din viața ta. Vei putea vedea peisaje extraordinare spre mare și lanțurile muntoase.

Pamukkale

Aici izvorăsc de mii de ani izvoarele montane naturale. Ele sunt cele care au creat numeroasele terase albe din calcar. O frumusețe, care trebuie văzută cu propriii ochi!

Plaja Kaputas

Este un loc nemaipomenit de frumos, înconjurat de stânci. Din cauza locației inconfortabile, aici lipsește orice infrastructură. Însă acest aspect nu este un obstacol pentru iubitorii vacanțelor la soare!

Munții Anatoliei 

Pe parcursul multor milenii acești munți au servit ca adăpost pentru diverse popoare. Ei se găsesc în nordul țării și se întind pe o lungime mai mare de 1000 de kilometri.

Iată cu astfel de frumuseți te poate bucura Turcia. Grăbește-te să vizitezi aceste meleaguri minunate. Și ca să-ți găsești tovarăși de călătorie, distribuie acest articol prietenilor tăi. Fie ca astfel de frumuseți să fie văzute de câți mai mulți oameni!

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment