9 lucruri curioase legate de Serviciul Secret pe care nu le-ai știut!

1. Abraham Lincoln a emis un decret în privința înființării Serviciilor Secrete, în ziua morții sale, când a fost rănit grav de John Butt (14 aprilie 1865).

2. Agenția a fost creată ca o divizie a Ministerului de Finanțe.

Care însă a fost misiunea ei? Pentru a combate proliferarea monedelor contrafăcute, care amenința să distrugă economia țării.

3. Imediat după atacul asupra președintelui a avut loc extinderea responsabilităților.

După asasinarea în 1901 a președintelui William McKinley, agenții serviciilor secrete au început să urmărească președinții non-stop. După ce Shir Khan la împușcat pe candidatul la președenție, Robert F. Kennedy, în 1968, agenții au început să supravegheze și candidații la președenție.

4. Doar un singur agent al Serviciul Secret  a murit atunci când îl apăra pe președinte.

1 noiembrie 1950, doi naționaliști din Puerto Rico au pătruns în casa președintelui Harry Truman. A suferit doar Lesli Koffelt, membru al Serviciului Secret. Înainte de a muri din cauza rănilor, el a reușit să-l împuște pe unul dintre criminali.

5. Niciodată nu au fost trădători în Serviciul Secret.

Deși FBI, CIA, NSA au pătruns de mult timp în Serviciile Secrete Internaționale, ei nu au descoperit spioni printre rândurile lor.

6. Agenții nu reprezintă paza de corp.

Pe lângă prevenirea aproximativ a 1500 de amenințări cu moartea a președintelui, anual, Serviciul Secret mai investighează: infracțiuni financiare, fraude cibernetice, falsificări.

7. Ei folosesc nume codificate.

Serviciile Secrete din Statele Unite folosesc nume codificate pentru președinți, pentru soțiile și copii lor. John și Jeckie Kennedy erau sub numele de “Lancer” și “Lace”; Ronald și Nancy Reagan: “Rawhide” și “Rainbow”.

8. Serviciul Secret are mai mulți de 6500 de angajați.

Aproximativ 3200 de agenți lucrează în 150 de birouri în SUA și în străinătate. Și aproximativ 1300 de agenți sunt membri ai departamentului militar.

9. FBI a luat naștere din Serviciul Secret.

În 1908, Ministerul Justiției a angajat agenți din cadrul Serviciului Secret să investigheze situații naționale. Nouă agenți au format Biroul de Investigații, care mai târziu a fost redenumit – Biroul Federal de Investigații (FBI).

 

Autor text: Perfect Media.

Add Comment