Articole Populare

30 de iluzii optice care îţi vor răsturna conştiinţa! O artă incredibilă.

Iluziile suprarealiste inconfundabile ale pictorului canadian, rom de origine, Rob Gonsalves te fac vrând-nevrând să-ţi pui întrebarea: “Oare poţi găsi măcar ceva real în picturile lui?”

Majoritatea lucrărilor sale înfăţişează câteva istorii concomitent. Uneori este greu să vezi un hotar clar între ele, iar imaginaţia îţi sare dintr-o lume miraculoasă în alta, căci picturile cu iluzie optică îţi oferă o imagine nouă de fiecare dată când le priveşti.

Gonsalves manifesta de mic copil un interes sporit faţă de artă, de aceea acum îi este atât de uşor să creeze nişte iluzii optice atât de complicate. La vârsta de doar 12 ani el se putea lăuda deja cu experienţă de lucru în tehnica şi perspectiva picturii, precum şi în lucrări de arhitectură. Rob Gonsalves îşi găsea inspiraţia pentru creaţiile sale extraordinare în lucrările lui Salvador Dali şi René Magritte. Credem că după o perioadă de timp lucrările acestui maestru vor fi aşezate în rând cu cele ale celebrilor săi mentori. Priviţi cu atenţie: ce peisaj vedeţi de fapt?

1 2 345678910

1112131415161718192021222324252627

282930

Oare care este mesajul pe care a vrut să-l transmită Rob Gonsalves prin creaţiile sale? În ciuda complexităţii vizuale a iluziilor optice reprezentate în aceste picturi, totul este destul de simplu: imposibilul este posibil. Căci în viaţă, la fel ca şi în pictură, tu însuţi eşti făuritorul propriei tale vieţi!

 

Sursa: Perfect-ask.com