20 de lucruri adevărate, care par a fi minciuni

Dacă aveți impresia că în lume nu mai există nimic capabil să vă uimească, vă prezentăm 20 cele mai incredibile lucruri, în veridicitatea cărora niciodată nu ați fi crezut. Spre exemplu: cine va crede în faptul că laptele hipopotamilor este roz precum milkshake-ul de căpșuni? Însă această afirmație aparent absurdă este chiar adevărată! Mai jos veți găsi încă câteva lucruri la fel de uimitoare, care sunt reale, dar sună ca nonsensuri depline.

1

1. Mierea nu se alterează niciodată. Serios. Chiar niciodată!

2. Meduza, cunoscută sub numele de Turritopsis Nutricula, este considerată unica ființă nemuritoare de pe planetă. Secretul ei se ascunde în capacitatea sa de invidiat de a se autoîntineri.

3. Dimensiunile inimii unei balene sunt într-atât de mari, încât fiecare dintre noi ar putea cu ușurință să înoate prin arterele ei.

2

4. În același timp gâtul ei este nemaipomenit de mic — doar cât o farfurie mică.

5. Ca să înțelegeți câte furnici trăiesc pe planeta noastră, vă vom povesti următorul lucru: fiecărui om i-ar reveni aproximativ 1.6 milioane din aceste insecte. Iar dacă ar fi să calculăm greutatea tuturor furnicilor, atunci ea va fi egală cu masa totală a tuturor oamenilor.

6. Caracatița are tocmai trei inimi.

7. Inițial expresia asiatică „Feng Shui” însemna arta alegerii locului pentru înmormântare.

8. Pe Jupiter și Saturn plouă cu diamante.

9. Distanța de la Lună până la Pământ este egală cu aproximativ 384.500 de kilometri. Dacă la aceeași depărtare de noi s-ar afla planeta Jupiter, atunci lumea noastră ar arăta astfel:

3

10. Organismul uman conține de 10 ori mai multe bacterii decât celule.

11. Probabilitatea ca paharul tău cu apă să conțină o moleculă de apă trecută prin corpul unui dinozaur este egală cu 99%.

12. De fapt, Frankenstein nu era numele unui monstru, ci a creatorului său.

13. Pisicile de mare au de 4 ori mai mulți receptori gustativi decât omul. Numărul lor este egal cu 27.000.

14. Dacă vei privi nisipul la microscop, vei vedea următoarea imagine:

4

15. De fapt, acvariul rotund este cea mai rea variantă de locuință pentru peștișorul de aur.

16. Avertismentul părinților că cititul la lumină slabă strică vederea nu este adevărat. De asemenea, la înrăutățirea vederii nu contribuie nici cititul de pe ecrane.

17. Vârsta Universității din Oxford depășește vârsta Imperiului Aztec. Ea a fost fondată în 1096.

18. Locuitorii Ciprului îl numesc Vasile pe Moș Crăciun.

19. Încă nimeni nu a reușit să îmblânzească elefantul african. Doar elefantul indian poate fi dresat.

20. Focul în spațiul cosmic arde complet diferit decât pe Pământ. Pentru a le compara, pe stația spațială „Mir” („Pace”) a fost aprinsă o lumânare. Pe poza din dreapta poți vedea rezultatul:

5

.

Autor text: Perfect Media

Add Comment