Articole Populare

15 obiective ne-turistice, unde poți vedea adevărata față a fiecărei țări!

Cele mai celebre orașe ale lumii dăruiesc turiștilor o mulțime de impresii plăcute! Însă în fiecare țară, la fel ca și în teatru, o parte din lucruri stau ascunse în spatele culiselor, lucruri pe care le poți afla doar părăsind capitala și vizitând sătucurile retrase în care trăiesc oameni simpli în case vechi de secole. Anume în ele se poate vedea adevărata față a acelei țări.

Astăzi vom face o călătorie virtuală prin 15 locații provinciale uimitoare ale planetei:

1. Yvoire, Franța

Este un sătuc care datează din anul 1300 și care a putut rezista războaielor violente. În apropiere se află lacul Geneva și un palat medieval. Nu vezi des astfel de sătucuri de o frumusețe uluitoare, de aceea Yvoire a intrat în topul celor mai frumoase locații din Franța.

2. Insula Cangurului, Australia

Pe insula Cangurului vor să ajungă atât maturii cât și copiii, pentru că aici poți întâlni foarte multe tipuri de animale sălbatice, de la canguri și urși coala până la pinguini pitici și delfini. Este un adevărat parc zoo fără gratii!

3. Cetatea Bourtange, Olanda

Cetatea Bourtange sau ”Cetatea stelară” a fost construită în timpul Războiului de 80 de ani, când Olanda lupta cu Imperiul Spaniol pentru independență. Această cetate era extrem de greu accesibilă și datorită arhitecturii sale nu putea fi atacată de artilerie. Un adevărat bastion de oțel, de o frumusețe surprinzătoare pentru un obiectiv militar!

4. Albarracín, Spania

Filosoful José Ortega y Gasset spunea că acest oraș este rupt din poveste. De asemenea, Albarracín este numit ”Orașul Roz”. Această denumire frumoasă el și-a dobândit-o în timpul ocupației arabe din secolele 9-12. Totul aici este vechi, dar fantastic de impresionant!

5. Devon, Anglia

Devon – o locație deosebită situată pe malul Canalului Mânecii. Este un adevărat oraș englez, pentru că este patria romanului detectiv.

6. Insula Hokkaidō, Japonia

Este o adevărată mostră de minimalism și perfecționism japonez. Aici poți vedea terase cu flori, câmpii cu plante aromate, munți la orizont și Lacul Albastru. Este un adevărat rai rustic păzit de influența noilor tehnologii.

7. Monsanto, Portugalia

Acest orășel pitoresc stă ascuns între stânci. Monsanto a fost fondat 800 de ani în urmă și de atunci s-a schimbat extrem de puțin, lucru care i-a permis să primească titlul de ”Cel mai portughez oraș din Portugalia”. Atunci când te plimbi prin Monsanto cu greu poți înțelege dacă te afli în munte sau în oraș.

8. Canionul cu pene, Islanda

Acest canion în care își fac cuibul multe păsări s-a format după ultima epocă glaciară. Are o lungime de 2 km și o adâncime de 100 m. O plimbare cu barca pe râulețul de la fundul canionului se va transforma într-o adevărată aventură!

9. Alberobello, Italia

Veți privi Italia cu alți ochi după ce veți vizita micul oraș Alberobello. Casele aici au formă conică , iar unele din ele datează din secolul 13! Este un oraș plin de individualitate care te cucerește instantaneu!

10. Aleea cu fagi, Irlanda

Este un loc neobișnuit din nordul Irlandei. Aleea a fost creată 3 secole în urmă de familia Stuart pentru a impresiona vizitatorii. Chiar și după 3 secole, aleea își îndeplinește funcția cu succes!

11. Candavan, Iran

În casele săpate direct în munte locuiesc mai mult de o mie de oameni. Însă aspectul vechi al satului nu trebuie să ne inducă în eroare, pentru că sătenii știu foarte bine ce este confortul modern. După ce veți ajunge aici, vă veți simți un personaj al poveștilor persiene.

12. Hobbiton, Noua Zeelandă

Sătucul Hobbiton este o creație recentă a producătorilor filmului ”The lord of the rings”. Deși la început sătucul a fost creat doar pentru filmări, în prezent în el locuiesc oameni.

13. Lacul Titikaka, Bolivia

Pentru oamenii din apropiere lacul este sfânt. Oamenii de știință afirmă că lacul este fundul unei mări preistorice, pentru că aici poți vedea soiuri de pești nemaiîntâlnite pe glob. De asemenea, lacul este cunoscut prin insulele sale plutitoare artificiale.

14. Insula Gaztelugatxe, Spania

Este o insulă pe malul golfului Biscaya, unită de continent de o cărare-scară care are 237 de trepte. Pe insulă funcționează un schit monastic care are deja 11 secole. Aerul sărat aici are un miros deosebit de ocean…

15. Chefchaouen, Marocco

Acest ”Oraș Albastru” îți bucură ochiul încă de la distanță. Arhitectura orașului este deosebită, iar primul lucru pe care îl observi este culoarea sa albastră. Nimerind aici, veți crede că sunteți într-o adevărată poveste orientală!

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l prietenilor tăi!

 

Autor text: Perfect Media