Articole Populare

10 orașe uimitoare, care se află la capătul Pământului

Ce vedere de la geam v-ar impresiona? Poate un ocean nemărginit sau un peisaj uimitor de la înălțimea zborului de pasăre? Unora le plac munții, altora — grădinile înflorite, iar mulți oameni pur și simplu iubesc aspectul curții lor.

Vă propunem o excursie virtuală prin niște locuri, în care priveliștea uluitoare de la geam este un lucru obișnuit.

Ronda

Ronda este un oraș antic din Spania. El este situat la altitudinea de 750 de metri deasupra nivelului mării, pe două platouri montane masive, unite printr-un pod, care trece peste un canion cu adâncimea de 100 de metri. Să descriem prin cuvinte peisajul uimitor, care se vede de la geamurile localnicilor, este aproape imposibil.

2

Manarola

Pitorescul oraș din provincia italiană Liguria parcă s-ar desprinde din panta montană. Un peisaj nemaipomenit de la geam — iată lucrul pe care nu trebuie să-l viseze locuitorii acestui oraș, deoarece el este vizibil din fiecare casă!

3

Bonifacio

Uimitorul Bonifacio este situat la o altitudine de 70 de metri deasupra nivelului Mării Mediterane. El este cel mai pitoresc oraș din Corsica, fiind situat direct pe stânci. Probabil niciunul dintre locuitorii săi nu mai are frică de înălțime.

4

Cape Town

Este un oraș exotic situat la capătul cel mai îndepărtat al Africii. Mai departe este doar Antarctida!

5

Tropea

Tropea este o stațiune unică din sudul Italiei, cunoscută nu doar pentru mângâietoarea mare de smarald, ci și pentru că o parte dintre casele ei sunt construite pe vârful unei stânci înalte. Conform legendei, orașul a fost fondat de Hercule: când se întorcea din Spania, el a fost vrăjit de cel mai frumos „mal al zeilor”. Orașul s-a dezvoltat pe o stâncă inabordabilă cu înălțimea de 60 de metri.

6

Sintra

Sintra a fost locul proslăvit de romanticii secolului XIX și adorat de împărații portughezi. Sintrei i se închinau celții antici, iar de reconstrucția ei s-au ocupat conducătorii mauri. Un înfloritor oraș-grădină —adevărata perlă a Portugaliei.

7

Madeira

Madeira este un arhipelag tropical, cu peisaje extraordinare. Ea este numită pe bună dreptate „grădină plutitoare” sau „perla Atlanticului”. Merită să mergem în vizită la locuitorii acestui oraș numai pentru a ne bucura de vederea extraordinară de la geam.

8

North Bondi

Această suburbie a orașului Sydney (Australia) este situată deasupra faimoasei plaje Bondi Beach. De la această înălțime ea privește liniștită la surfer-ii care încearcă să stăpânească valurile.

9

Castellfollit-de-la-Roca

Locuitorii din Castellfollit-de-la-Roca și-au ales un loc periculos pentru trai. Casele din acest oraș sunt amplasate pe marginea unei stânci având înălțimea de 50 de metri. Astfel aproape o mie de localnici trăiesc propriu-zis la marginea unei prăpastii.

10

Santorini

Cu aproximativ 3500 de ani în urmă, după o erupție vulcanică, în Marea Egee s-a format un minunat arhipelag alcătuit din 5 insule – Santorini. Aceeași denumire o poartă și insula principală. Orice om care a vizitat acest loc măcar o dată, nu-l va putea uita niciodată.

11

.

Autor text: Perfect Media