Articole Populare

10 motive de a te îndrăgosti de Sankt Petersburg. Cele mai frumoase locuri ale capitalei culturale rusești.

Mulți oameni iubesc să călătorească și să descopere locuri noi. Însă puțini oameni aleg ca destinație turistică Rusia. Cu toate acestea, în capitala sa culturală chiar este ceva de văzut.

De exemplu, în acest an cel mai prestigios premiu în lumea turismului, World Travel Awards, i-a revenit Sankt Petersburgului. De aceea, redacția Perfect Media a decis să descopere acest oraș frumos și publicului român.

Catedrala Învierii lui Hristos

Acest exemplar clasic de arhitectură rusă a fost ridicat în 1881 pe locul în care a avu loc atacul armat asupra țarului Alexandru al II-a, care a fost rănit mortal. Anume din cauza acestui eveniment tragic biserica a primit și numele de “Biserica de pe sângele vărsat”.

Palatul de iarnă

Fosta rezidență a țarilor acum este accesibilă oricărui om. În incinta palatului se găsește celebrul muzeu Ermitaj, în care sunt adunate veritabile opere de artă.

Râul Moika

300 de ani în urmă acest râu nu era decât o bucată de baltă. În prezent el are pe maluri clădiri de importanță estetică mondială.

 Podul Bolsheokhtinsky

Acest pod este cartea de vizită a orașului. El este o combinație reușită între artă și tehnologie.

Catedrala Sfântului Isaac

Cea mai mare catedrală a Sankt Petersburgului în prezent servește ca muzeu. Interiorul ei este foarte luxos și pentru a-i vedea toate minunățiile sunt necesare câteva zile.

Parcul Alexander

După ce te obosesc clădirile orașului, vii în acest parc construit în cinstea țarului Alexandru al II-lea pentru a te odihni. Aici poți auzi ciripitul păsărilor și murmurul apelor.

Casa cărții (Casa Zinger)

Această clădire exemplară a fost construită 100 de ani în urmă la comanda companiei internaționale ”Zinger”. În prezent ea adăpostește Casa cărții din Sankt Petersburg.

Catedrala Maritimă Sfântul Nicolae

Este o catedrală ortodoxă luxoasă cu un decor rafinat în stil barocco. Această biserică este cea mai măreață clădire din Kronshtadt. De asemenea, ea este înfrumusețată cu un mozaic superb.

Palatul Ecaterinei

Palatul Ecaterinei este inima ”cartierului țarilor”. Deosebit de celebră este camera din chihlimbar, pentru căptușirea căreia a fost folosită jumătate de tonă din acest material scump.

Marele Palat Peterhof

Este imposibil să vizitezi Sankt Petersburgul fără să vizitezi și acest renumit palat. Plimbarea prin acest palat impresionează la maxim. Dacă nu ar fi miile de turiști pe coridoarele lui, ai avea impresia că ai nimerit într-o adevărată poveste.

Sperăm că ți-am trezit interesul de a vizita acest oraș frumos.

 

Autor text: Perfect Media