10 metode de a vedea lumea gratuit! Toți iubitorii de călătorii ar trebui să le cunoască.

Dacă îți place să călătorești dar banii pe care îi faci nu-ți permit să apelezi la agențiile de turism – nu dispera. Există o sumedenie de modalități de a călători fără bani!

Astăzi redacția Perfect Media îți va aduce la cunoștință 10 astfel de metode. Alege-o pe cea care îți convine!

1. Couchsurfing 

Dacă nu vrei să cheltui bani pentru a lua o cameră la hotel, nu-i nimic. Această resursă conține oferte de cămin gratuit din întreaga lume. Trebuie doar să iei legătura cu un om înregistrat pe această resursă și el va fi gata să te găzduiască pe o zi absolut gratuit! Da, există și astfel de oameni pe planetă!

2. Help Exchange 

Dacă couchsurfing-ul îți oferă casă doar pentru o zi, atunci Help Exchange te poate găzdui pe mai mult timp. Ce-i drept, va trebui puțin să muncești. Doar câteva ore pe zi. De obicei, trebuie să ai grijă de animale ori să faci curățenie.

3. Find a crew — «Găsește-ți echipa»

Această resursă îți permite să călătorești gratuit pe mare. De la candidat se cer careva cunoștințe utile pentru echipa care conduce vasul.

4. Turtle Teams — «Echipele de țestoase»

Dacă vrei să vizitezi insule exotice dar nu ai bani, aceste echipe sunt pentru tine. Aceasta este o organizație care se ocupă cu protecția țestoaselor. Nu trebuie să ai ceva cunoștințe speciale despre țestoase, ci vei face doar ceea ce poți pentru a ajuta țestoasele.

5. Trip Leader for HF Holidays 

Vrei să călătorești prin Europa dar nu prea ai bani? Atunci această resursă este pentru tine. Dar trebuie să te cheltui pentr un sac de dormit și alte atribute turistice indispensabile

6. Youth in Action — «Tinerii în acțiune»

Este o resursă pentru cei care nu au împlinit 30 de ani și vor să învețe. Training-ul, cazarea și masa sunt gratuite. Va trebui să achiți doar 30% din costul biletului de avion.

7. United Nations Volunteers — «Voluntarii ONU»

Dacă te alături ONU, atunci vei avea ocazia nu doar să călătorești în toată lumea, dar și să ajuți oamenii. În afară de asta vei putea avea și oferte de muncă.

8. Conservation Volunteers — «Voluntarii protecției naturii»

Încă o metodă de a vedea toată lumea și a aduce un folos planetei. Această organizație întrunește oameni care vor să contribuie la protejarea mediului.

9. SE7EN 

Această resursă îți permite să-ți găsești un job interesant în orice loc de pe planetă. Dacă ești gata să muncești puțin, atunci această resursă este pentru tine.

10. WWOOF 

WWOOF este o resursă pentru cei care optează pentru un mod sănătos de viață. În schimbul unei locuințe gratuite va trebui să muncești 6 ore pe zi. Va trebui să te trezești odată cu cocoșii, în schimb după muncă ești liber să faci orice.

Acum știi că există o sumedenie de metode a călători gratuit, ori aproape gratuit. Dacă crezi aceste resurse ar putea interesa și pe prietenii tăi, fă share acestui articol.

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment