10 clădiri imposibile care se construiesc chiar acum!

Arhitectura modernă a devenit cu adevărat fantastică și tinde tot mai mult să atingă cosmosul. În acest articol vei putea vedea 10 clădiri uimitoare care îți vor demonstra că viitorul deja a sosit.

Turnurile-cobre

Aceste două clădiri care seamănă cu doi șerpi se vor construi în Kuweit. Lucrările trebuiau să înceapă în anul 2008, dar au fost suspendate din cauza crizei economice. Una dintre cele mai mari dificultăți arhitecturale a constituit proiectarea ascensorului, care nu poate fi clasic din cauza formei de spirală a clădirii. În schimb, constructorii au propus un ascensor care se va mișca cu ajutorul aerului comprimat.

Turnul regal

Turnul regal din Arabia Saudită va deveni cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime mai mare de un kilometru. Ea va conține oficii, hoteluri și cea mai înaltă terasă de pe planetă. Construcția trebuie să ia sfârșit în anul 2019.

Turnul din Shanghai

Turnul a început să fie ridicat în anul 1993 iar lucrările s-au finisat în 2017. Clădirea are 121 de etaje și de pe vârful ei poate fi admirată o panoramă fantastică.

Perla Dubaiului

Între cel mai mare mall din lume și cea mai înaltă clădire de pe planetă, califii Dubaiului au decis să construiască cel mai luxos hotel care a existat vreodată. De fapt, hotelul va semăna mai mult cu un oraș independent.

Agora Garden

În acest an construcția Agora Garden va fi terminată. Această clădire este un compromis între natură și beton-armat și va avea pe fiecare etaj copaci naturali și chiar alei verzi. O nouă grădină suspendată a Semiramidei!

World One

World One va deveni cel mai înalt bloc de locuit de pe planetă și cel mai mare zgârie-nori din orașul Mumbai. Turnul va avea 117 etaje, iar pe fiecare etaj vor fi doar 2-3 apartamente luxoase, care vor putea fi procurate doar de cele mai bogate familii din acest oraș.

Centrul de cercetare a petrolului al regelui Abdalla (KARSARC)

KARSARC este o clădire deloc înaltă, dar grandioasă ca aspect și arhitectură. Centrul arată foarte futuristic datorită folosirii celulelor hexagonale în proiect, ideea fiind dezvoltată de renumitul arhitect arab Zahi Hadid.

Centrul Suzhou Zhongnan

Lucrările la această construcție deja au început și se planifică ca în anul 2020 turnul să fie gata. Bugetul alocat constituie 4.5 miliarde de dolari. Clădirea va avea 730 de metri în înălțime, ocupând astfel locul 3 în lume în acest clasament.

Lotte World Tower

Coreenii la fel nu rămân în urmă la capitolul zgârie-nori. În acest an trebuie să ia sfârșit construcția turnului Lotte World din Seul, care va avea o înălțime de 556 metri.

Centrul de agrement montan Davang

Acest centru de agrement va fi construit în China și va avea în lungime și lățime câte 170 de metri. El va include o ”lume a gheții”, patinoar, loc de ski, aquapark și grădini suspendate.

Hotelul Sonjang

Hotelul va fi construit într-o fostă carieră, pe un front de exploatare a acesteia. Vis-a-vis va curge o cascadă iar câteva etaje ale hotelului vor fi construite sub apă.

Dacă ai vrea să vizitezi măcar o clădire din cele enumerate, distribuie acest articol prietenilor!

 

Autor text: Perfect Media

Add Comment